Veelgestelde vragen

Geen nood, hiermee helpen wij je. Kijk hier naar de mogelijkheden om je ringmaat te bepalen en hier voor de lengte van de ketting. 

Weet ook dat we (bijna) al onze gouden ringen voor je kunnen verkleinen of vergroten.
Voor ringen vanaf € 190,- doen we dit gratis en anders kost het € 20,-. Stuur ons dan een e-mail (info@sellinkjuwelier.nl) met je ordernummer (zie orderbevestigingsmail) en de gewenste ringmaat.
Het op maat maken duurt maximaal 14 dagen.

Alle twee zijn ze van echt goud en gaan ze voor altijd mee zonder dat hun kleur vervaagt. Puur goud is te zacht om sieraden van te maken, dus het is altijd een combinatie van metalen. Het aantal karaat geeft de hoeveelheid goud in het stuk aan. Het verschil tussen 14 karaat (aangeduid met 585) en 18 karaat (aangeduid met 750) is dat hoe hoger de karaat hoe hoger de hoeveelheid goud.

Ja, de winkel is gevestigd aan de Meddosestraat 53 in Winterswijk en is op dinsdag en woensdag geopend. Voor het inwisselen van goud of zilver kan een persoonlijke afspraak gemaakt worden via info@sellinkjuwelier.nl

Na de termijn van veertien dagen geven wij 1 jaar garantie op de kwaliteit van het product. Als er binnen deze periode een probleem is met het product, stuur dan een e-mail naar info@sellinkjuewelier.nl. Wij zorgen voor een passende oplossing.

Let wel, de garantie vervalt wanneer een gebrek is ontstaan als gevolg van slijtage bij normaal gebruik of voortvloeit uit onvoorzichtigheid doordat jij of iemand anders het product hebben proberen aan te passen of het product hebben gebruikt waar het niet voor gemaakt is.

Wij adviseren om alle sieraden met steentjes in het bijzonder jaarlijks te laten controleren bij een erkende juwelier. 

Om de sieraden voor altijd te laten schitteren, moet er goed voor worden gezorgd. Wees altijd voorzichtig met parfum, make-up en andere verzorgingsproducten. Bewaar je sieraden op een donkere plek, zoals een sieradendoosje, als je ze niet draagt. Na verloop van tijd kan het zijn dat je sieraad dof wordt. Als je het weer wilt laten vonken, kun je je sieraad reinigen. Dit kan voor zilveren sieraden met een met krijt geprepareerd doekje of met reinigingsvloeistof zoals Hagerty. 

Gouden sieraden maak je schoon met warm water en een reinigingsvloeistof zoals Dreft (een paar minuten laten intrekken) en een zachte tandenborstel. We raden aan om de sieraden met edelstenen te verwijderen tijdens activiteiten zoals sporten, tuinieren en tijdens het slapen.

Bijna iedereen heeft wel mooie edelstenen of mineralen in huis. Sommigen voor de energetische werking, anderen weer voor de schoonheid ervan. 

Edelstenen en mineralen reinig je met lauw water en een zachte tandenborstel. Kijk wel even goed of de steen tegen water kan. Mineralen zoals pyriet en woestijnroos kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen water, omdat ze dan op kunnen lossen.  

Heb je een edelsteen gekocht om de energetische werking van de steen? Dan kun je de steen het beste reinigen/ontladen door hem een tijdje onder stromend water te houden.

Na het ontladen kun je de steen opladen. De meest populaire manier hiervoor is bij volle maan. Leg de edelstenen hiervoor buiten of bij een raam waar het maanlicht goed binnen komt. De volgende ochtend merk je al verschil. Ook de gewone maan of zonlicht kunnen helpen bij het opladen. Let bij zonlicht wel op dat je edelsteen niet verkleurt.  

Al onze sieraden worden zorgvuldig gecontroleerd en beoordeeld door onze eigen goudsmid. Dat betekent dat het type metaal (karaat goud), stenen en de zettingen worden beoordeeld.
Sellink Juwelier staat al ruim 100 jaar voor kwaliteit.