Hoe meet ik mijn ringmaat?

Zo bepaal je jouw ringmaat

Vind je het lastig om je ringmaat te bepalen? Dan helpen deze twee methodes je vast!

Naast verstelbare ringen verkopen wij vaak antieke en vintage ringen met een vaste maat. Als je verliefd bent geworden op een ring met een vaste maat, is het belangrijk dat je goed weet of de ringmaat die aangegeven staat bij de ring, ook echt geschikt is zodat je zeker weet dat de ring goed past.

Methode 1

Heb je al een passende ring? Dan kun je gemakkelijk de binnenmaat opmeten met een liniaal. 

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

Methode 2

Een handige manier om zelf de omtrek van je vinger te berekenen is door er een lint of touwtje omheen te doen, en hiervan het aantal millimeters op te meten met een meetlint. Zorg ervoor dat je het lint of touwtje niet te strak aantrekt, maar een beetje losjes houdt. 

Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. In de tabel kun je eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.

Kom je bij het opmeten van het aantal millimeters niet uit op een standaard maat zoals aangegeven staat in de ringmaten tabel? Kies dan voor de dichtstbijzijnde (grotere) maat.